Loading...
Regulament  1. PARTICIPANŢII ŞI DESFĂŞURAREA COMPETIŢIEI

          Această competiție se adresează celor pasionați de alergare. Competiția va cuprinde o cursă pe 4 categorii de vârstă, masculin sau feminin.

          În funcție de vârsta și sexul competitorilor vor fi următoarele categorii:

1.  Cursă specială copii

2.  Fete și băieți: categoria 10 – 16 ani

3.  Masculin și Feminin: categoria 17 – 35 ani

4.  Masculin și Feminin: categoria 35+ ani

          Distanța traseului variază în funcție de categorie.

2. TRASEUL DE CONCURS

          Traseul concursului se află Rectoratul Politehnicii cu plecare din fața Rectoratului, corp AN. Acesta va continua cu alergare prin fața terenurilor de la Sport Arena, urmând traseul până la pod Regie și întoarcere până în fața Rectoratului în punctul de plecare.

          Traseul de concurs va fi supravegheat de comisari (arbitri) de cursă, amplasaţi în diferite puncte ale traseului. Aceştia sunt responsabili de buna respectare a regulilor prevăzute în prezentul regulament.

1500mMasculin și Feminin 10-16 ani (1x1500m)

2000mMasculin 35+ ani (2x2000m) și Feminin 35+ ani (1x2000m)

3000mMasculin 17-35 ani (2x3000m) și Feminin 17-35 ani (1x3000m)

3. PREÎNSCRIERE

          Preînscrierea participanților se poate efectua online la link-ul https://aleargapentruviata.ro/detalii. Înscrierile se pot face inclusiv în ziua competiției.

4. PARTICIPARE

          La categoriile 10-16 ani și cursa specială pentru copii, donația minimă în schimbul căreia participanții primesc o brățară de acces este de 20 lei.

La restul categoriilor (17-35, 35+), donația minimă în schimbul căreia participanții primesc o brățară de acces este de 40 lei.       

          Donațiile se pot face și în ziua evenimentului, la primirea kit-ului de participare și a numărului de concurs.

5. ECHIPAMENT ŞI CONDIŢII DE CONCURS. NUMERE DE CONCURS

Concurenţii vor participa la competiţie folosind propriul echipament (cu excepția tricoului care fi acordat la punctul de check-in și înscriere). Se recomandă concurenţilor să poarte echipament de alergare corespunzător condiţiilor meteorologice de la ora de desfăşurare a competiţiei (inclusiv încălţăminte adecvată).

Numerele de concurs vor fi puse la dispoziție de către organizatori şi se vor înmâna concurenților după ce completează formularul de check-in (pentru cei care au făcut preînscrierea pe site), respectiv înscriere. Numerele de concurs se vor da în ziua competiției, începând cu ora 9:00. Formularul de check-in se va completa pentru fiecare categorie cu o ora înainte de a se da startul (pentru orele de start, verificați programul care va fi publicat cu o săptămână înainte de eveniment). Numerele de concurs se vor amplasa în zona pieptului/abdomenului fiecărui concurent (pe partea din față), astfel încât să fie vizibile.

6. START ŞI LIMITE DE TIMP

Startul se va da la ora 10:00 pentru prima categorie de vârstă. Cu 10 minute înainte de start se vor transmite ultimele informații referitoare la desfășurarea concursului, eventuale modificări apărute.

7. STABILIREA REZULTATELOR

Clasamentul pentru fiecare categorie se face în ordinea sosirii fiecărui participant. La trecerea liniei de sosire se va cronometra timpul în care fiecare participant va reuşi să parcurgă întregul traseu. Cronometrarea nu va fi electronică (cu CIP), ci va fi manuală.

Se vor întocmi clasamente separate pe fiecare categorie de la fiecare probă. Lista categoriilor este detaliată la punctul 1.

8. ARBITRII DE TRASEU

În diferite puncte ale traseului de alergare (punctele de control) vor fi amplasaţi comisari de cursă (arbitri de traseu) care vor supraveghea respectarea traseului și a prezentului regulament de către concurenţi. La sfârşitul cursei, aceste date vor fi cumulate şi se vor verifica trecerile fiecărui concurent prin punctele respective.

Dacă unul dintre concurenţi nu a trecut prin toate punctele de control, concurentul respectiv va fi descalificat.

Dacă un arbitru va observa o tentativă de scurtare sau abatere a traseului, concurentul respectiv va fi descalificat.