Loading...
Regulament
 1.   PARTICIPANŢII ŞI DESFĂŞURAREA COMPETIŢIEI

Această competiţie se adresează oricăror pasionaţi de alergare, oricărei persoane căreia starea de sănătate îi permite o alergare pe distanţa menţionată. Competiţia va cuprinde o cursă pe 8 categorii de vârstă, masculin sau feminin.

În funcţie de vârsta şi sexul competitorilor vor fi următoarele categorii:

 1.   Fete și băieți: categoria 10 – 16 ani
 2.   Cursă specială copii
 3.   femei:categoria 17 – 35 ani
 4.   bărbaţi:categoria 17 – 35 ani
 5.   femei:categoria 35+ ani
 6.   bărbaţi:categoria 35+ ani

Distanța traseului variază în funcție de categorie.

 1.  TRASEUL DE CONCURS

Traseul concursului va fi în cadrul campusului din Rectoratul Politehnicii cu plecare din fața Rectoratului, corp AN. Acesta va continua cu alergare prin fața terenurilor de la Sport Arena, urmând traseul până la pod Regie și întoarcere până în fața Rectoratului în punctul de plecare.

Traseul de concurs va fi supravegheat de comisari (arbitri) de cursă, amplasaţi în diferite puncte ale traseului. Aceştia sunt responsabili de buna respectare a regulilor prevăzute în prezentul regulament.

Traseul poate fi vizualizat aici.

 

 1.   PREÎNSCRIERE

Preînscrierea participanţilor se face completând formularul online de pe site-ul http://aleargapentruviata.ro/preinscrieri/. Înscrierile se pot face inclusiv în ziua competiției.

 

 1.   PARTICIPARE

Donația minimă în schimbul căreia participanții primesc o brățară de acces este de 30 lei.

Donațiile se pot face și în ziua evenimentului, la primirea kit-ului de participare și a numărului de concurs.

 

 1.  ECHIPAMENT ŞI CONDIŢII DE CONCURS. NUMERE DE CONCURS

Concurenţii vor participa la competiţie folosind propriul echipament. Se recomandă concurenţilor să poarte echipament de alergare corespunzător condiţiilor meteorologice de la ora de desfăşurare a competiţiei (inclusiv încălţăminte adecvată).

Numerele de concurs vor fi puse la dispoziţie de către organizatori şi se vor înmâna concurenţilor după ce completează formular de check-in (pentru cei care au făcut preînscrierea pe site), respectiv înscriere. Numerele de concurs se vor da în ziua competiției, începând cu ora 10:00. Numerele de concurs se vor amplasa în zona pieptului/abdomenului fiecărui concurent (pe partea din faţă), astfel încât să fie vizibile.

 1.   START ŞI LIMITE DE TIMP

Startul se va da la ora 11:00 pentru prima categorie de vârstă. Cu 10 minute înainte de start se vor transmite ultimele informații referitoare la desfășurarea concursului, eventuale modificări apărute.

 

 1.   STABILIREA REZULTATELOR

Clasamentul pentru fiecare categorie se face în ordinea sosirii fiecărui participant. La trecerea liniei de sosire se va cronometra timpul în care fiecare participant va reuşi să parcurgă întregul traseu. Cronometrarea nu va fi electronică (cu CIP), ci va fi manuală.

Se vor întocmi clasamente separate pe fiecare categorie de la fiecare probă. Lista categoriilor este detaliată la punctul 1.

 

 1.  ARBITRII DE TRASEU

În diferite puncte ale traseului de alergare (punctele de control) vor fi amplasaţi comisari de cursă (arbitri de traseu) care vor supraveghea respectarea traseului și a prezentului regulament de către concurenţi. La sfârşitul cursei, aceste date vor fi cumulate şi se vor verifica trecerile fiecărui concurent prin punctele respective. Dacă unul dintre concurenţi nu a trecut prin toate punctele de control, concurentul respectiv va fi descalificat.

Dacă un arbitru va observa o tentativă de scurtare sau abatere a traseului, concurentul respectiv va fi descalificat.