Loading...
Ediția 2020 – Eduard Sobaru

Când vine vorba de curaj, există oameni care ne oferă lecții veritabile despre cum adevărații eroi nu se ascund în fața problemelor, ci le fac față cu stoicism. Însă și eroii, au uneori nevoie de ajutor, iar noi, Liga Studenților Electroniști, suntem motivați și dornici ca povestea să aibă un final fericit. Eduard Sobaru este un suflet tânăr, ambițios, care inspiră viață și bunătate și a fost dintotdeauna un spirit liber și aventuros. Iubea ieșirile cu prietenii și drumețiile în natură. Ar fi vrut să fie artist, să picteze, să compună muzică și să joace în piese de teatru. La vârsta de 28 de ani visurile și ambițiile lui Eduard au fost spulberate într-o fracțiune de secundă.

20 August 2018 e ziua în care viața lui avea să atârne de un fir. Eduard lucra în parcul de aventură Edenland pe postul de instructor pe traseele de la înălțime. După o operațiune de salvare a unor copii, echipamentul lui de siguranță s-a desprins și a căzut în gol de la o înălțime de 12 metri. Eduard a fost transportat de urgență la Spitalul Elias din București unde a primit un diagnostic crunt: tetraplegie spastică. Șansa lui Eduard a venit de la Spitalul de Recuperare Polaris din Cluj încă din Ianuarie 2019. Pe parcursul spitalizării la Polaris, Eduard a urmat un program riguros de recuperare compus din ședințe de kinetoterapie individuală, terapie ocupațională, terapie robotizată de ultimă generație (Lokomat și Armeo), laserterapie, masaj, tratament medicamentos și consiliere psihologică.

Eduard încă are un deficit de locomoție și autoîngrijire. Condiția lui fizică este de așa natură încât depinde în continuare de ajutorul unui adult. Pentru o recuperare adecvată și cu rezultatele dorite, Eduard are nevoie atât de timp, cât și de resurse financiare. Costurile lunare pentru toate procedurile de care are nevoie ajung la suma de 15.000 RON. Continuarea tratamentului recuperator într-un centru specializat este cea mai bună șansă pe care o are.

Liga Studenților Electroniști, prin energia debordantă a voluntarilor, luptă acum pentru Eduard. Ne vom uni forțele și motivați dăm startul celei de-a unsprezecea ediții a crosului caritabil “Aleargă Pentru Viață”, pentru a-i oferi șansa la o viață normală. Vino și aleargă alături de noi pe 16 mai 2020 în Rectoratul Universității Politehnica din București!

Dacă doriți să îi aflați povestea integrală, vă invităm să accesați https://www.sansapentrueduard.ro/.

Ajută-ne să-l salvăm pe Eduard!