Loading...
Despre Sara

ASOCIATIA ROMANA DE TERAPII IN AUTISM SI ADHD

 POVESTEA MEA – SARA

povestea mea

In urma cu 6 ani parintii mei tineri si frumosi  asteptau venirea mea pe lume ca pe un cadou scump de la viata. Imi pregateau camera ca eu sa ma simt ca o mica printesa cand voi veni. Tatal ii mangaia burtica mamei dorindu-si sa seman cu el. Eram primul lor copil.  Si, dupa lungi asteptari am venit pe lume dar imediat ce m-au vazut bucuria lor s-a risipit. Nu numai ca nu semanam cu nici unul din ei dar…aveam o fata speciala. Fetita  din visele lor se risipise si i-am luat locul EU, cu chipul meu perfect  rotund si ochii mici, mici.

Eram fetita DOWN. Mami si tati ma  ingrijeau  desi raniti cu toata dragostea. Dar eu nu stiam ce  fac si mai ales de ce fac asta. De ce ma pupa,  de ce si  rad/plang,  de ce imi spun SARA, ce de ce tot repeta asta.  Mie imi era tot timpul foarte rau, in pieptul meu micut parca zacea o piatra si nu-mi dadea voie sa respir.

Eram fericiata cand ii atingeam sau vedeam si simteam nevoia sa plang si sa ma tavalesc atunci cand incecau sa se desparta de mine dar lacrimile ma inecau si nu mai puteam sa respir,  ma invineteam. In scurt timp nu mai puteam respira, inima mea inceta sa mai bata si m-au dus  intr-un loc unde mi-au taiat micul meu piept.

Aveam doar 7 luni cand eu,  SARA cum imi spuneau parintii mei(doar ei imi spuneau asa, oaemnii imi spun DOWN) aveam o mica bubita in piept dar macar acum puteam respira.  Apoi am inceput sa ma plimb, tata ma  ducea dimineata unde erau multi copii desi mie  nu-mi  placeau copiii, eu suportam doar adultii si jocul cu propriile-mi degete,  sa le inclestez imi era  deajuns.

Am aflat mai apoi ca sun

t asta este pentru ca sunt AUTSITA. Intr-o zi mama m-a strans in brate, foarte tare pana m-a durut bubita mea 

dar nu puteam sa vorbesc sa spun asta,  am incercat sa o zgarii dar am dat pe fata ei de  planset,  imi spunea ca am ramas singure, ca tati nu mai e langa noi, a disparut. Eu nu intelegem ce este sa dispari, si mai ales de ce tata, de ce planset pe fata mmei. Brusc toata lumea   care ma striga SARA  disparuse, toti ma strigau Down,  pentru ca nu mai era tata. Tata n-a mai aparut in ultima vreme ca si cum a disparut.

Singura care imi spune SARA nu DOWN ma uda mreu cu apa care curge din ochii ei dar asta nu  ma poate ajuta. As vrea sa pot aintelege  si eu ca astea sunt lacirmi si de ce ea plange.  Astazi sunt aici sa-ti spun ca SI TU MA POTI AJUTA sa inteleg asta si  SA DUC SI EU O VIATA NORMALA!

 

SARA  este un alt caz   social  pentu care  ASOCIATIA ROMANA DE TERAPII IN AUTISM SI ADHD  lupta spre recuperare si incluziune sociala. De luni de zile  luptam sa ajutam familia sa   depaseasca momentul, ca SARA sa lase daca nu Down macar AUTISMUL  in urma si  sa duca o viata normala. 

Luptam sa fie incadata  in unul din centrele de recuperare terapeutica al asociatiei in care sa urmeze un program complet  si complex de terapii combinate: Terapie ABA, Ludoterapie, Logopedie, Artterapie, Grup  de socializare, Achizitii  si corectii autoservire, Sara trebuie  inclusa si in regimul Special After School pentru ca are si probleme de nutritie si unui om simplu cum este mama ii este aproape imposibil sa o ajute. SARA are nevoie de un prorgram complet si complex, sa ramana in centru intre 9:00-18:00. Deasemenea luptam sa poata  beneficia si de tabere gratuite precum si diverse compensatii materiale in bunuri. Cheltuielile lunare cu programele de terapii, medicamente,  masa, dormit si mici recompense ajung la un cost lunar de aproximativ 6000 lei.

Functionam ca ONG care se autofinanteaza  si desi o iubim cu  totii pe SARA nu putem singuri acoperi cheluielile si riscam luna de luna la intocmirea bugetului sa fim fortati sa-i amanam  orele ei de terapie spre o viata normala,  iar odata cu acestea si sansele unui prezent  si un viitor  daca nu normal cat mai aproape de normalitate.

Vino alaturi de noi sa ne salvam viitorul!  Daca iti pasa SI TU O  POTI AJUTA PE  SARA! CUM?

 

  • prin donatia directa in conturile asociatiei :

LEI         RO80BTRL04301205346886XX

EURO     RO29BTRL04304205346886XX,

cu specificatia la detaliu transfer : AJUTOR SARA

sau

  • cu un singur apel telefonic accesibil doar ROMTELECOM prin teledon astfel:

2  EURO         0900900653

5  EURO         0900900655

10 EURO         0900900657

  • prin participarea la evenimentul “Alearga pentru viata” organizat de Liga Studentilor Electronisti, Sâmbătă 14 Decembrie, sala de atletism din cadrul Complexului Lia Manoliu 

Sara Bonatiu

UN GEST MIC PENTRU UN DESTIN

Participa la Cros | Doneaza | Promoveaza | Fii voluntar

 

Comment
0

Leave a reply

11 + eleven =