Loading...
Ediția 2021 – Darius GherebenPovestea lui Darius Ghereben

student, fost handbalist și un tânăr, întotdeauna zâmbitor

Darius Ghereben

În data de 2 septembrie 2020, la o simplă ieșire cu ATV-urile la Voroneț, un singur moment avea să schimbe totul. Într-o secundă, roata din spate a mers în gol și ATV-ul lui Darius a căzut.

În urma accidentului, Darius și-a fracturat gâtul la nivelul vertebrelor C5-C6. Din cauza stării sale foarte grave, a fost operat de urgență. În urma operației i s-a spus că pot exista complicații din punct de vedere respirator, deoarece leziunea era într-un punct foarte sensibil. Avea, și încă are, un edem, o umflătură pe măduvă, care atunci era foarte aproape de nivelul vertebrei C1, locul în care sunt prezenți centrii respiratori. Viața i-a fost pusă în joc deoarece putea să moară oricând sufocat. Doctorii au destăinuit faptul că, dacă ar supraviețui, nu sunt șanse să se poată mișca de la gât în jos toată viața. Însă Darius, având mentalitatea unui campion, nici el, nici familia lui nu au renunțat nicio clipă din lupta pentru o viață normală. La o săptămână după operație a fost dus la o nouă clinică pentru a se recupera.
Astfel Darius a ajuns la una dintre cele mai bune clinici din țară, care dispune și de cameră hiperbată, și multe alte condiții care reduc foarte mult edemul măduvei.

Acum, după aproape patru luni de luptă continuă, Darius reușește să își miște brațele destul de bine, și și-a mișcat primele două degete de la mâna dreaptă. Starea lui se îmbunătățește pe zi ce trece și are mare potențial de a se recupera complet, însă asta înseamnă foarte multe ședințe de kinetoterapie și, de asemenea, de sprijinul nostru.

Mapa de prezentare a evenimentului poate fi vizualizată aici.

Pentru orice tip de sponsorizări, vă rugăm să contactați coordonatorul evenimentului.