Loading...
Ediția 2019 – Valentina Cotolea

Valentina Cotolea este o tânără în vârstă de 29 de ani, dornică de viață, care plănuieşte să înființeze un centru de recuperare pentru adulți, pentru a-i ajuta pe cei cu probleme. Însă chiar ea a fost încercată de destin încă de la naștere, fiind diagnosticată cu parapareză spastică. Nu i s-a dat niciodată șansa de a merge, deoarece creierul ei nu era capabil să coordoneze membrele inferioare.

Cu toate acestea, până la 21 de ani a reușit să se deplaseze cu dificultate. Însă, în urma unor intervenții efectuate în România de subluxaţie de bazin, nu s-a mai putut deplasa decât cu ajutorul unui cadru, maxim 100 de metri în decursul unei zile, motiv pentru care a ajuns în scaunul cu rotile. Nicio clinică din România nu i-a mai dat șansa că va mai putea merge vreodată. Dar, în august 2018, Valentina a descoperit o clinică în Roma, unde s-a conturat un nou început. Astfel are nevoie de două intervenții chirurgicale și de o recuperare îndelungată. Prima intervenție a fost deja efectuată în noiembrie, dar cea de-a doua depinde de evoluția și recuperarea pe care le are acum. Costurile totale ale operațiilor și recuperărilor ajung la o sumă considerabilă de aproximativ 65.000€.

Liga Studenților Electroniști, prin energia debordantă a voluntarilor, luptă acum pentru Valentina. Ne vom uni forțele și motivați dăm startul celei de-a zecea ediții a crosului caritabil “Aleargă Pentru Viață”, pentru a-i oferi șansa la o viață normală. Vino și aleargă alături de noi pe 5 mai 2019 în Rectoratul Universității Politehnica din București!

Ajută-ne să o salvăm pe Valentina!