Loading...
Blog
  • Main page
18
10
2013

RĂCELILE DE TOAMNĂ

By IT LSE 0

– Cum scăpaţi de guturai în 24 de ore! –

– Se spune că răceala vine în trei zile, că stă trei zile şi că tot în trei zile a dispărut. Cu sfaturile specialistului nr. 1 în viroze şi în răceli, prof. Ronald Eccles, director la Institute of Common Cold din Cardiff (Anglia), vă vindecaţi într-o singură zi –

Ora 7
Duş fierbinte

Aburii fluidizează mucusul din cavităţile nazale, umidifică bron­hiile, iar jetul de apă fierbinte cal­mează durerile din musculatura mem­brelor.
Sfatul nostru: Amestecaţi gelul de duş cu 30 picături de ulei de eu­calipt. Acesta desfundă nasul şi pune pe fugă germenii patogeni.

Ora 8
Bombă de vitamine

Alimentaţia joacă un rol impor­tant în lupta cu răceala. Acum, la începutul zilei, aveţi nevoie de două pahare de suc de porto­cale proaspăt stors (pentru un aport consis­tent de vitamina C) şi un müsli de cereale integrale, cu zmeură sau mure, care conţin mulţi anti­oxi­danţi, pe lângă ener­gia sănătoasă, furnizată de car­bohidraţii din fulgii de cereale.
Sfatul nostru: Curăţaţi-vă de două ori nările cu so­luţie salină (puteţi întrebuinţa şi spray-urile cu apă de mare, de la farmacie). Astfel, microorganismele sunt îndepărtate de pe mucoasa nazală.

RĂCELILE DE TOAMNĂ

Ora 10
Inhalaţii cu muşeţel

* Preparaţi trei litri de infuzie de mu­şeţel, turna­ţi-o într-un lighean şi ames­tecaţi în ea 6 linguri de suc de pătla­gină. Inhalaţi aburii timp de 10 mi­nute, acope­rin­du-vă capul şi li­ghea­nul cu un pro­sop.
* Sugeţi bomboane acrişoare, căci ele vă vor umezi mucoasele, crescând capacitatea lor de auto­apă­rare. Şi luaţi medicamente antiinfla­ma­toare (pa­racetamol).
Sfatul nostru: Înmuiaţi un şervet de in în ceai fier­binte de fenicul şi ţineţi-l pe frunte 10 minute. Această reţetă din medicina tradiţională chineză urmăreşte să activeze fluxul energiei vitale.

Ora 12
O porţie de aer proaspăt

Ieşiţi la o plimbare în pas de voie, chiar şi pe vreme ploioasă. Mişcarea în aer liber dă impulsuri pozitive siste­mului dvs. imunitar şi vă va îm­bu­nătăţi starea de spirit.
Sfatul nostru: În mers, inspiraţi profund pe nări, reţineţi aerul 3 se­cunde, apoi expiraţi lent. Aşa vă întă­riţi şi vă curăţaţi căile respiratorii.

Ora 13
Prânzul cu friptură de pui

În pauza de prânz, mâncaţi o salată cu câteva felii de friptură de pui. Protei­nele ajută or­ganismul să spo­rească numărul celu­le­lor imunitare şi rea­lizează o sti­mu­lare generală a siste­mului de auto­apărare.
Sfatul nostru: La sfârşitul me­sei, beţi o ceaşcă de cafea, în care pu­neţi trei cuişoare zdrobite. Acest ames­tec mo­bilizează apărarea la nivel local.

Ora 15
Pauză cu ceai de plante

Lichidele fierbinţi subţiază mu­cusul din bronhii şi cavităţile na­zale, astfel încât el poate fi eliminat mai repede. Ideal: ceai de măceşe şi de soc, deoa­rece ambele întăresc siste­mul imunitar.
Reţetă: puneţi 2 linguriţe de fructe de măceş într-un sfert de litru de apă rece, daţi-le într-un clocot, apoi lăsaţi-le să infuzeze 10 minute şi strecuraţi. Sau: turnaţi un sfert de litru de apă clocotită peste 2 linguriţe de flori de soc şi infuzaţi 5 minute. Amândouă ceaiurile se beau calde.
Sfatul nostru: Lăsaţi să picure pe un cub de zahăr jumătate de linguriţă sau chiar o linguriţă întreagă de zeamă de lămâie şi sugeţi-l. Aşa vă păstraţi mucoasele umede, împiedicând microorganismele să se fixeze pe ele.

Ora 18
Mâncăruri picante

Pentru cină, preparaţi-vă o mâncare picantă, după o reţetă tailandeză, indiană sau mexicană. Cu cât mai iute, cu atât mai bine! Un curry sau chili con carne vă face să transpiraţi şi să daţi afară guturaiul. Căci ele conţin ghimbir, usturoi sau ardei iuţi, care omoară germenii patogeni şi diluează secreţiile nazale.

RĂCELILE DE TOAMNĂ

Sfatul nostru: Amestecaţi 2 linguri de suc de cătină cu o cană de lapte călduţ. Sucul vă furni­zează multă vitamină C, iar laptele formează o peliculă protectoare.

Ora 20
Baie relaxantă

Aţi avut o zi grea, meritaţi o compensaţie: acum, o baie fierbinte este exact lucrul de care aveţi nevoie. Iar viruşilor nu le place deloc! Căci activarea circulaţiei sanguine la nivelul mucoaselor mobilizează mai multe celule imunitare în zona respectivă, pentru a ataca şi a distruge microorganismele. Formula optimă este o baie generală de zece minute, cu apă la 38°C. Efectul ei te­ra­peutic poate fi amplificat prin adăugarea uleiurilor de mentă, eucalipt, cimbru sau ace de brad. Ele stimu­lează circulaţia şi calmează durerile din membre. Tot­odată, uleiurile eterice ajută la eliminarea mucusului şi a secreţiilor din nas şi bronhii.
Sfatul nostru: Amestecaţi şi sugeţi 2 linguri de hrean, 1 linguriţă de suc de ceapă şi 1 linguriţă de mie­re. Mixtura are acţiune dezinfectantă.

Ora 22
Un somn sănătos

Acum ar trebui să dormiţi cel pu­ţin opt ore, pentru ca organismul dvs. să se poată regenera. În seara aceasta, renunţaţi la televizor, la paha­rul de vin sau la cafea – pur şi simplu, la tot ce ar avea un efect stimulativ asupra corpului dvs. Lăsaţi deo­parte, de asemenea, navigarea pe internet, ca şi lectura. Destindeţi-vă într-o linişte desăvârşită – even­tual cu o călătorie imaginară pe meleaguri care vă sunt dragi şi unde vă puteţi încărca cu energie.
Sfatul nostru: Tamponaţi-vă cu ulei de mentă sub nas. Dezinflamează mucoasele.

 Sursa: http://www.formula-as.ro

author: IT LSE

Comment
0

Leave a reply

6 + 7 =