Loading...
Blog
  • Main page
06
09
2012

Mango

By IT LSE 0

IMG_2254Originar din Malaezia si India, mango este un fruct aromat si delicios care difera prin forma si dimensiune de la soi la soi. Copacul de mango a fost cultivat in India in urma cu 4000 de ani. Fructul poate fi rotund sau oval, cu o greutate cuprinsa intre 300 si 600 de grame, cu o coaja de culoare galbena, verde sau rosie. Este un fruct carnos cu o pulpa de culoare galbena, iar in mijloc are un sambure mare si plat.

Mango poate fi consumat in stare proaspata ca fruct sau in salate si alte mancaruri. Mango se pastreaza cel mai bine la temperaturi intre 12 si 18 grade Celsius intr-un loc uscat. Ca toate celelalte fructe exotice, mango necopt nu se tine in frigider. Mango se va coace in 2-3 zile daca este tinut la temperatura camerei. Odata copt, mango se poate tine in frigider, dar trebuie consumat in cateva zile.

Tags for this post

author: IT LSE