Loading...
Blog
  • Main page
29
07
2012

Rucola

By IT LSE 0

PESTO ...Rucola este o planta anuala. Frunzele sunt verde inchis, late, in forma de limba. Toate tipurile de rucola sunt originare din Europa Central-Sudica, dar s-au raspandit si in America de Nord.

Are o aroma puternica, aceasta fiind adesea deschisa ca fiind asemanatoare nucii, cu un usor iz de ierburi. Are gust puternic, amarui si usor picant, asemanator unei ridichi, dar si o aroma de mosc.

Beneficii pentru sanatate: combate anemia si distruge bacteriile care produc infectii renale si intestinale, regleaza nivelul colesterolului. previne producerea accidentelor vasculare si stimuleaza imunitatea.

Cum se prabuseste si cum se poate pastra, se indeparteaza partea dura a tulpinii prin taiere. Se separa frunzele, se pun intr-un vas sub jet de apa si se spala pentru a indeparta praful. Se iau frunzele(praful si alte reziduri raman pe fundul vasului) si se scutura pentru a indeparta apa. Rucola este adesea plina de particule fine de nisip si poate necesita mai multe spalari. Frunzele curate se pot pune intr-o punga sau o cutie de plastic ermetica si se pot pastra in frigider 2-3 zile.

author: IT LSE