Loading...
Blog
  • Main page
27
07
2012

Pepene Galben

By IT LSE 0

mellow fruitfullness #2Denumirea de pepene galben(melon) este data generic acelor fructe cu miez carnos ale unor plante din familia Curcubitaceae. Plantele sunt erbacee, unisexuate, cu tulpina taratoare iar fructele se coc vara, contin multa apa, au miezul parfumat si gust dulce.

Cele mai cunoscute tipuri de pepene galben sunt: Galia, Cantaloupe, Piel de Sapo.

Fructul nu trebuie sa fie recoltat decat atunci cand coacerea este asigurata si continutul de zahar este ridicat. La atingere, se simte cand coaja din jurul cozii cedeaza usor la presiunea degetelor. Greutatea este de asemenea un indicator caracteristic – pepenele galben creste in greutate pe masura ce se maturizeaza datorita maririi densitatii pulpei fructului.

Pepenii Galbeni contin fier, potasiu, magneziu, cupru si zinc. De asemenea, sunt bogati in betacaroten, vitamina esentiala pentru sanatatea pielii si cu rol important in procesul de refacere a celulelor. Este dovedit stintific efectul pozitiv al tiroidei, in acelasi timp fiind asigurata si buna functionare a altor glande influentate de hormonii tiroidieni, precum: glandele sexuale, hipofiza si hipotalamusul endocrin.

Pepenele galben este contraindicat persoanelor care sufera de diabet, duodenita, diaree si ulcer. De asemenea, este un aliment greu de digerat de stomacul celor mici, motiv pentru care se recomanda consumul acestui fruct la copii care au cel putin 2 ani.

author: IT LSE