Loading...
Blog
  • Main page
18
07
2012

Smochinul

By IT LSE 0

Figs

Smochinul prefera un climat mediteranean, cu veri calde si uscate si ierni racoroase si umede, dar este suficient de puternic incat sa reziste si la temperaturi scazute, sub zero grade Celsius. De aceea se gaseste in mod izolat si in tara noastra(mai ales in Sud si Dobrogea) unde are mai ales utilizari decorative. Somchinele proaspete pot fi consumate numai cateva zile in functie de gradul de maturare al fructului,

iar cele confiate pot fi consumate timp de cateva luni, insa trebuie tinute la intuneric, intr-un loc racoros sau in frigider.

Nutritionistii recomanda smochinele tuturor, dar in special pacientilor care au carenta de minerale. In acest sens, 100 de grame de smochine contine 224 de miligrame de potasiu, 53 de miligrame de calciu si 1,2 miligrame de fier, ceea ce reprezinta cea mai mare parte din doza zilnica recomandata unei persoane adulte. In plus, 250 de grame de smochine confiate consumate zilnic sunt de un mare folos pentru digestie, oferind ogranismului o cantitate considerabila de fibre.

Smochinele au de asemenea si alte multiple beneficii pentru organism: nu contin grasimi, sodiu si sunt ideale pentru orice tip de alimentatie – fie ca este vorba de o dieta bogata in fibre, diete ale diabeticilor, diete fara grasimi sau fara sare. Mai mult decat atat, smochinele confiate reprezinta o sursa excelenta de acizi grasi(Omega-3 si Omega-6), responsabili de mentinerea unui nivel redus al colesterolului in organism.

author: IT LSE