Loading...
Blog
  • Main page
18
06
2012

Mazarea

By IT LSE 0

2012-06-04%2017.44.06
Mazarea face parte din familia Fabaceae si este una dintre legumele cunoscute inca din Antichitate, cultivata la inceput in Orientul Apropiat si in Balcani. Pana in secolul al XVI-lea era consumata doar sub forma uscata(boabe), pana cand italienii au reusit sa obtina un soi care putea fi consumat in stare cruda.

Mazarea este indicata in alimentatie mai ales in stare proaspata, deoarece este digerata usor, ajutand si al normalizarea activitatii functiei medulare. Atunci cand este consumata din conserva sau uscata isi piede in mod semnificativ din proprietatile benefice. 100 de grame de mazare are 80 kcal si este o bogata sursa de albumine, hidrocarburi, amidon. De asemenea, contine fier, fosofor, zinc, potasiu si magneziu, vitaminele C, A, K, vitamine din complexul B.

Mazarea proaspata este recomandata a fi utilizata in tratarea bolilor renale sau starilor de epuizare ata fizica, cat si psihica, contribuie, de asemenea, la  tratamentul osteoporozei, hipertensiunii arteriale si constipatiei.

Tags for this post

author: IT LSE