Loading...
Blog
  • Main page
16
06
2012

Castanele

By IT LSE 0

Castanele reprezinta fructul unor arbori si arbusti din familia Fagaceae, originari din emisfera nordica. Castanul comestibil infloreste mai tarziu decat celelalte specii de castan, florile apar la sfarsitul lunii iunie-inceputul lunii iulie. Arborele in sine necesita un climat bland, cu umiditate suficienta, dar nu exagerata. Avand un continut ridicat de calciu, fier, zinc si vitamina E, castanele sunt considerate un aliment energizant, recomandat cu precadere pentru intarirea sistemului imunitar si combaterea anemiilor. Sunt indicate in prevenirea osteoporozei, iar datorita vitaminei E, castanele coapte sau piureul de castane incetinesc procesul de imbatranire.

Spre deosebire de alte fructe oleaginoase(alune, fistic), castanele au mai putine grasimi si de aceea sunt mai usor de digerat. Deoarece contin si potasiu, stimuleaza functionarea muschiului cardiac, iar fibrele din castane reduc nivelul colesterolului din sange.

Nu este recomandat consumul castanelor prajite si sarate, deoarece prin prajire isi pierd multe prin proprietatile benefice si, de asemenea, creste numarul caloriilor datorita uleiului folosit.

Tags for this post

author: IT LSE

Comment
0

Leave a reply

20 + 10 =