Loading...
Blog
  • Main page
10
03
2012

Broccoli

By IT LSE 0

Broccoli med hvidløg og hoisin-sauceBroccoli(Brassica oleracea) a fost culivat penru prima data in provincia italiana Calabria si a primit numele de ‘Calabrese’. Originea numelui actual al acestei legume se afla in latinescul ‘brachium’ care inseamna brat sau creanga. Bogat in vitamine(C, complexul B), minerale(calciu, magneziu, fier, potasiu, zinc, seleniu, fosfor) poate preveni afectiuni dintre cele mai complicate.

Datorita continutului sau mare de glucoza intervine in combaterea cancerului pulmonar, de prostata si de vezica urinara. De asemenea, este recomandat pentru tratamentul cancerului esofagian si la stomac.

In urma cercetarilor in aceasta privinta, broccoli este considerat leguma numarul 1 din categoria celor mai bogate substante anticancerigene.

Broccoli impiedica inmultirea celulelor bolnave si contribuie la implicarea celulelor albe care protejeaza organismul impotriva infectiilor.

Broccoli se poate pastra la frigider, intr-o punga de plastic inchisa ermetic, pentru maxim 5 zile. Pentru o perioada mai lunga(chiar si un an), se desfac buchetele, se pun in apa clocotita si se fierb 3-4 minute.

Apoi se clatesc cu apa rece, se lasa sa se usuce si se impacheteaza in pungi ermetice la congelator.

Tags for this post

author: IT LSE