Loading...
Blog
  • Main page
19
02
2012

Ardeiul Iute

By IT LSE 0

Pepperoni Este fructul unei plante din genul Capsicum apartinand familiei Solanaceae. Planta este viguroasa , cu un foliaj bogat ce acopera foarte bine fructele pana la maturitate. Fructul este lung (16 cm lungime  si 2 cm la baza) ascutit, cu peretii grosi, de culoare verde – inchis ajungand la rosu intens la maturitate. Are un potential de productie ridicat si se preteaza la toate tipurile de cultura .

        Ardeiul iute contine valori ridicate de vitamina C si carotene (provitamina A). De asemenea , este o sursa buna de vitamine din complexul B, potasiu , magneziu si fier.

        Valorile nutritionale la 100gr : – carbohidrati  8.8g;

–         glucide 5.3g ;

–         fibre 1.5g ;

–         lipide 0.4g ;

–         proteine 1.9 g ;

–         apa 88g.

       Beneficii pentru sanatate :  – indicat in tratarea caderii parului, tonifierea coardelor vocale         

                                                  – indicat in tratarea entorselor

                                                  – consumul de ardei iute scade riscul aparitiei cancerului

                                                  – anticoagulant efficient, care ajuta la prevenirea infarctului miocardic sau atacul cerebral .

       Ardeiul iute poate fi consumat in strare : proaspata ( se poate pastra la frigider pana la 3 saptamanii, nespalat , in prosoape de hartie ) sau uscat .

author: IT LSE