Loading...
Blog
  • Main page
22
01
2012

Avocado

By IT LSE 0

avocado :)Avocado este originar din America tropicala; exista mai multe tipuri cunoscute(Fuerte, Keith, Haas, etc) care se cultiva in prezent in America Latina. Africa, Spania si Israel.

Fructul este asemanator caisei in sensul ca are un singur sambure, inconjurat de pulpa untoasa. La maturitate fructul este verde, negru, purpurius sau rosiatic, in functie de varietate.

Desi este vorba de un fruct, el se consuma mai ales ca fel de mancare, si nu ca desert sau gustare dulce. Se pot pregati din el sandviciuri(se intinde pe paine ca si untul), salate, combinat cu legume inabusite, pui, crustacee. Cea mai rapida varianta, se taie acocado in doua, se scoate samburele, se aduga peste cele doua jumatati putina zeama de lamaie, sare si piper si se serveste direct din coaja cu lingurita.

Daca fructul este tare, devine apt de consum dupa ce in prealabil a fost pastrat 48 de ore la intuneric si invelit in ziar.

author: IT LSE