Loading...
Blog
  • Main page
12
01
2012

Ridichea

By IT LSE 0

Radishes      Este o legume cultivata mai ales in zonele temperate pentru radacina sa suculenta si bulboasa . Face parte din familia Brassicaceae si este orginara dinAsia(probabil Afganistan). Specia comuna de ridiche cea mai cultivate intaranoastra este rotunda, are culoare rosie la exterior si alba in interior. Se numeste “ridiche de luna”. Alte varietatii de ridichi produc bulbi alungiti de culoare alba sau rotunzi, de mari dimensiuni , de culoare neagra (“ridiche de iarna”). Frunzele plantei sunt asemanatoare mustarului si cresc in partea superioara.

Fructul are un gust intepator, asemanator cu cel al verzei. Ridichiile au nevoie de multa apa in procesul de crestere si nu suporta temperaturile ridicate sau seceta . Daca vor suferi din lipsa de apa, ridichiile vor avea un gust iute.

        Daca ridichiile au fost cumparate cu tot cufrunze, acestea trebuie rupte doar daca nu se consuma in aceeasi zi. Ridichiile trebuie puse in pungii de plastic si pastrate in frigider in lada pentru legume . Cele maimulte varietati de ridichi rezista la frigider fara sa-si piarda calitatile nutrionale aproximativ doua saptamani.

         Ridichile sunt bogate in acid ascorbic, acid folic si potasiu. Reprezinta o sursa bogata de vitamina B6, riboflavina, magneziu, cupru si calciu. O ceascuta de ridichi taiata felii are doar 20 de calorii si asigura necesarul zilnic de carbohidrati al unei persoane adulte.

author: IT LSE