Loading...
Blog
  • Main page
24
12
2011

Rodia

By IT LSE 0

Arborele fructifer denumit rodiu, din familia Pnicaceae, produce acele fructe exotice denumite rodii. Arborele este asemanator ca talie gutuiului si este originar din Transcaucazia si Asia Centrala.

Fructul are dimensiune mai mare decat portocala si mai mic decat grapefruit-ul, 7-12 cm in diametru, cu o forma hexagonala rotunjita, are o coaja rosie groasa si in jur de 600 de seminte.

Semintele si pulpa ce le inconjoara, numita baca – fruct fals, sunt comestibile. Unele soiuri au pulpa de culoare violet. Dupa continutul de acizi organici, rodiile se impart in trei grupe:dulci, semidulci si acre.

Rodiile, ca si merele, ar trebui sa reziste detul de mult, aproximativ doua saptamani. Cel mai bine este sa le tineti intr-un loc racoros si departe de lumina soarelui. Daca le pastrati la frigider, le mariti aceasta perioada pana la 2 luni si chiar mai mult. Decojite, semintele rezista in frigider mai mult de o saptamana si daca sunt congelate pana la un an. Sucul proaspat de rodie rezista pana la 5 zile la frigider si pana la 6 luni daca este congelat.

Principalele beneficii pentru sanatate sunt reducerea tensiunii arteriale sistolice, avand de asemenea efecte antivirale si antibacteriene impotriva placii dentare.

author: IT LSE

Comment
0

Leave a reply

1 + twenty =