Loading...
Blog
  • Main page
10
12
2011

Ghimbirul

By IT LSE 0

Spices & PotatoGhimbirul face parte din familia Zingiberaceae si isi are originea in Asia tropicala. Este o planta erbacee aromata, al carei rizom(sau radacina) are gust placut. Se foloseste in alimentatie si terapie, fiind revigorant si vasodilatator. Este calmant pentru durerile abdominale, ajuta la digestie si in procesul eliminarii a gazelor, da pofta de mancare, neutralizeaza toxinele.

Ceaiul de ghimbir este un bun remediu in raceli, fiind calmant ideal in inflamatiile gatului, sinuzite, raguseala, febra, eliminare de mucozitati si congestii respiratorii. In China, este cunoscut ca antiasmatic de peste 3000 ani, folosindu-se ca si suc in combinatie cu suc de morcovi.

Da o aroma placuta ceaiului, fructelor, conopidei, guliilor si boabelor din pastai-mazare si fasole. Se foloseste la gatit in combinatii cu pasta de soia, ardei rosii, vinete, broccoli si varza de Bruxelles.

author: IT LSE