Loading...
Blog
  • Main page
01
12
2011

Lime, un alt tip de “lamaie”

By IT LSE 0

Tequila, Lime, Agave Lime-ul, Citru Aurantifolia denumit si limetta sau lamaie verde este un fruct originar din sudul Asiei, necesitand pentru dezvoltare un climat tropical, in Europa este cunoscut si cultivat inca din secolul XIII in Italia si Franta.

Lamaile verzi au 2.5-5 cm diametru, coaja lucioasa si vede cand fructul este tanar si galben-deschis cand este matur. Coaja are o grosime de 1.5-3 mm, pulpa este galben-verzuie, impartita in 6-15 arcuri de cerc. Fructul este aromat, cu un continut ridicat de suc.

Partea folosita este reprezentata de coaja(pericarp) si suc. Fructele sunt recoltate intotdeauna necoapte(verzi) si sunt consumate inainte de a atinge maturitatea. Lamaile verzi au o aroma similara cu cea a lamailor traditionale dar mai puternica, sucul fiind mai aromat. Coaja este usor amaruie si foarte aromata. Aceasta se poate utiliza decojita de pe fruct, rasa cand fructul este proaspat sau taiata in felii subtiri.

Sucul de lime este utilizat impotriva iritatiilor cauzate de intepaturile tantarilor. De asemenea este antiseptic, tonic, diuretic, stimulativ digestiv. Se foloseste cu succes ca remediu impotriva palpitatiilor inimii, in cazuri de hemoragii intestinale si reumatism.

author: IT LSE