Loading...
Blog
  • Main page
23
10
2011

Mar – Granny Smith

By IT LSE 0

Apple Rhubarb Pie-3Soiul Granny Smith a fost cultivat pentru prima data in 1868 in Sydney – Austalia de catre Maria Ann Smith, cea care i-a si dat denumirea actuala. Un mar din acest soi a devenit celebru dupa ce a fost ales drept sigla pentru compania de productie “Apple Records”, companie apartinand celebrei trupe The Beatles.

Fructele sunt mari, cu un colorit verde intens, mai deschis la maturitate deplina, sferice si simetrice, cu pielita groasa. Pula este alb-verzuie, crocanta si suculenta, acidulata si slab aromata. Dintre toate soiurile de mar existente, granny Smith este unul dintre cele mai populare din lume. Este preferat d econsumatori mai ales datorita gustului usor acidulat si texturii crocante. Se poate consuma ca atare, dar si prelucrat in salate, deoarece feliile nu se innegresc la fel de usor ca celelalta soiuri de mere, deoarece au forma si textura potrivita pentru copt. Merele ar trebui refrigerate imediat ce sunt aduse acasa.

granny smithCel mai bine se pastreaza la rece, in lada de legume a frigiderului, in pungi de hartie. Daca sunt in stare buna, pot rezista chiar si 6 saptamani in aceste conditii.

author: IT LSE