Loading...
Blog
  • Main page
07
03
2011

Topul alimentelor nerecomandate(2)

By IT LSE 0

CONSERVELE SARATE SI IN GENERAL SAREA IN EXCES
Trebuie sa avem grija sa limitam consumul de sare la maxim 1 lingurita pe zi, adica sub 5 grame de sare. Romanii consuma de regula de 3 ori mai multa sare, acest lucru reflectandu-se in Hipertensiunea arteriala cu care se confrunta foarte multi.

SOSURILE INDELUNG PROCESATE : KETCHUP, MAIONEZA, MARGARINA
Margarina vegetala se obtine prin solidificarea sintetica (hidrogenarea)a uleiurilor vegetale. Grasimile hidrogenate intra in categoria grasimilor nesanatoase.

PRODUSELE DE PATISERIE
Pateurile, saleurile, foietajele aduc prea multe grasimi saturate.

ULEIRILE EXOTICE PRAJITE
Uleiul de cocos si de palmier au efect nociv asupra nivelului de colesterol sangvin spre deosebire de restul uleiurilor vegetale.

author: IT LSE

Comment
0

Leave a reply

18 − 15 =