Loading...
Blog
  • Main page
05
11
2010

Interviu cu Octavian Bellu

By IT LSE 0

In exclusivitate pentru campania “Alearga pentru Viata!”, cel mai mare antrenor al tuturor timpurilor Octavian Bellu a acordat un scurt interviu.

Reporter: Cand ati facut ultima data miscare ?

Octavian Bellu: Fac miscare in fiecare zi. Mers, alergare, exercitii simple, in jur de 30 de minute.

Reporter: Cat de des faceti miscare si in ce conditii?

Octavian Bellu: Joc tenis o data pe saptamana, 2-3 ore. Mersul pe jos este o alta solutie simpla si la indemina tuturor.

Reporter: Sunteti atent la alimentatie?

Octavian Bellu:Nu urmez o dieta anume dar sunt adeptul unei alimentatii echilibrate fara excese si in concordanta cu nevoile calorice cotidiene.

Reporter: Vi se pare un pericol sedentarismul ?

Octavian Bellu:Stresul, supraalimentatia si sedentarismul reprezinta factori extrem de nocivi pentru organism si trebuie sa faci un efort de vointa pentru a le atenua efectele. Alcolul si tutunul trebuie adaugati de asemenea pe lista dusmanilor traditionali ai sanatatii noastre. Daca nu tinem sub control acesti factori destructivi sanatatea si chiar viata ne este in pericol.

Reporter: Ce recomandari ati face unui om care are foarte putin timp sa faca miscare ?

Octavian Bellu: Mijloacele necesare pentru o viata echilibrata ne sunt de asemenea la indemina. Educatia din familie, scoala, mijloacele de informare in masa, campaniile de preventie si de sensibilizare in legatura cu efectele negative provocate de un stil de viata dezechilibrat(obezitate, diabet, afectiuni cardio-vasculare) concura la asigurarea unei stari de sanatate esentiala in proiectele de viitor pentru noi personal sau pentru natiunea noastra.

Reporter: Ce parere ai despre campania sociala “Alearga pentru Viata!”?

Octavian Bellu: Campania “Alearga pentru Viata!” se inscrie in acest efort din pacate prea putin incurjat de a ne trezii la realitate cit nu este prea tirziu, oricum felicitari pentru initiativa si perseverenta.

author: IT LSE

Comment
0

Leave a reply

20 − seven =