Loading...
Blog
  • Main page
02
03
2015

Beneficiile sportului

By IT LSE 0

Dacă există o activitate care să îmbine cu adevărat utilul cu plăcutul, poate una dintre cele mai bune alegeri este cea de a face sport. Pentru a reduce puțin spectrul, recomand cu încredere înotul, fitnessul și mai ales joggingul. Acesta din urmă este cel mai ușor de practicat deoarece nu avem nevoie de un anumit echipament și nici de un anumit loc sau teren,  ci de voință și încredere, antrenamentul ajutând o persoana de înălțime și greutate normală să consume peste 350 de calorii în doar 30 de minute. Cu cât alergăm mai repede, cu atât ardem mai multe calorii.

Care sunt benificiile?

Pe scurt, minte sanatoasă în corp sănătos. Se pot îngloba toate în această sintagmă, însă ar fi bine să fie știute fiecare în parte. Sportul stimulează anumiți centrii nervoși care te fac să te simți mai relaxat și iți îmbunătățesc starea de spirit. Totodată, elimină insomnia, ajută la concentrare și la prevenirea unor boli, precum: hipertesiune, diabet de tipul 2 , osteoporoză și cancer.

Este foarte bine știut că oamenii care fac jogging nu au probleme cu greutatea, arată mai bine și se simt mai tineri. Explicația este în esență simplă, mișcarea reduce stresul și crește încrederea în sine. În același timp, implicarea în activități sportive  ne ajută să fim mai riguroși în ceea ce facem și să ne organizăm mai bine.

Cine nu și-ar dori să se simtă mai tânăr? Sportul regulat întărește inima și plămânii, încetinește procesul de îmbătrânire a sistemului cardiovascular și încetinește îmbătrânirea ca proces fizic.

running

author: IT LSE

Comment
0

Leave a reply

11 + 20 =